گروه معیشت و اقتصاد

بیانیۀ پویش تحریم موکب های بانکی

بیانیۀ پویش تحریم موکب های بانکی
22 آگوست 2022 51 بازدید
شمیم

بسمه الله الرحمن الرحیم

بیانیۀ پویش تحریم موکب های بانکی


"منافق"  و "دو رو"  هیچ آبرویی ندارد.  پیامبر اکرم(ص)
امروز و پس از چهل و چهار سال تجربۀ تلخ و پرهزینه برای جمهوری اسلامی در دولت‌های مختلف  و با مدیریت‌های متفاوت، تقابل محسوس فعالیّت نظام بانکی با اهداف متعالی انقلاب اسلامی بر کمتر کسی پوشیده مانده است.

 

بانک؛ عامل ایجاد قله های ثروت
 

ریل‌گذاری اقتصادی کشور بر مبنای تجمیع ثروت‌های خرد و کلان آحاد مردم در قالب پول اعتباری؛ و اختصاص آن به صاحبان سرمایه‌های کلان به بهانه رشد شاخص ضد فرهنگی GDP، نتیجه ای جز شکل گرفتن یک نظام طبقاتی ظالمانه و  مفاهیمی چون پول قوی و ضعیف دربر نداشته است. 
مفاهیمی که در عمل حتی از رسیدن حاصل دسترنج و کار خودِ اقشار ضعیف جامعه به خودشان جلوگیری می‌کند و نفع واقعی آن را از طریق تجمیع حساب‌های بانکی، به جیب اغنیاء می‌ریزد و برایشان جز توّرم و کاهش ارزش دارایی‌ها چیزی به ارمغان نمی‌آورد.

 

بانک؛ عامل ظلم قانونی
 

در شرایطی که سیستم بانکی با پشتوانۀ کامل قانونی و با در دست گرفتن منابع قدرت و سوءاستفاده از اهمیت بر هم نخوردن امنیّت عمومی کشور، هر روز افسارگسیخته تر از قبل بر بستر پول ذاتا مجهول اعتباری به خلق پول مشغول است و هر روز رکورد تازه ای در این مهم(!) به ثبت می‌رساند که برای مردم نوید بخش توّرم، شکاف طبقاتی، رانتخواری در قالب تسهیلات و نوسان‌های پر هزینه‌ی ارزش پول است، یک نکته برای جبهه انقلاب اسلامی جای بسی امیدواری و خرسندی شده است و آن اینکه هر روز بیش از قبل ماهیت غیراسلامی و ضد عدالتی این نهاد، برای عموم جامعه، نخبگان حوزوی و دانشگاهی و حتی دست اندرکاران در خود این نهاد آشکار می‌شود.

 

بانک؛ عامل ربای سیستمی؛ هر روز جدی تر از دیروز
 

از جمله شواهد بر این افسارگیسختگی، می‌توان به قدرت گرفتن بیش از پیش بانک‌های خصوصی و گرفتن رتبه‌های ممتاز(!) در خلق نقدینگی برای وابستگان خود، عدم قدرت دولت و مراجع قضایی در برخورد با پرونده‌های کلان و ابربدهکاران، تحقیر فقه از طریق اجرای عملیات بازار باز (OMO) با وجود اشکالات غیر قابل حل شرعی (که طبق نظر شهید مطهری ربای اورجینال و غیرقابل انکار هست) و سعی در استقلال کامل بانک مرکزی از طریق اصلاح قانون بانکی کشور که موجب پاسخگو نبودن نهاد بانک حتی به رهبری و قوّه قضاییه می‌شود، اشاره کرد.

 

بانک؛ در تقابل مشهود با اسلام و انقلاب و بی پروا از این تقابل
 

از طرفی اعتراض مکرّر و شدید مراجع تقلید به بانک‌ها، فعالیّت تصاعدی مجموعه‌های مردمی و مستقل در تمرکز بر مسأله‌ی خلق پول، اعتراف اعضای شورای فقهی بانک به ربوی بودن نظام بانکی، رویکردهای هرچند دیر اما بسیار ارزشمند فقهی جدید به مسأله بانک به عنوان نهاد خلق پول، انتصاب رییس شورای فقهی از طرف رییس بانک مرکزی(!)، عدم اعتناء به وجود حرام‌های بیّن الهی در عملیات بازار باز و حتی قالب‌های صوری تسهیلاتِ ابلاغی از طرف بانک مرکزی و … فهم ماهیّت ضد اسلامی بانک‌های کشور را برای خواص و عوام آسان نموده است.

 

 رسوایی بانک ها در منظر عموم مردم؛ فرصتی مهم در مقابل جبهه انقلاب
 

یکی از ثمرات ارزشمند این فهم عمومی را در سالهای گذشته و در حذف تبلیغات بانکی از صداوسیما شاهد بودیم که با پیگیری دلسوزان انقلاب و با وجود اصرار شدید بانک‌ها و درآمدی که داشت، به ثمر نشست و همگان تفاوت آن را با تبلیغات تجاری مرسوم به خوبی درک کردند.
این فهم عمومی از ظلم سیستم بانکی و تقابل آن با ماهیت اسلام و انقلاب، فرصت مغتنمی است جهت مقابله با این نهاد که نباید دست کم گرفته شود؛ به ویژه که امروز با فعالیت‌های ایجابی ارزشمندی که شده است دیگر بهانه‌ی عدم وجود نظام جایگزین مورد پذیرش جامعه نیست.
البته همواره به موازات آشکار تر شدن چهره و حقیقت ضداسلامی بانک‌ها، این نهاد -آگاهانه یا ناخودآگاه- از مناسبت‌های مذهبی و انقلابی برای کسب آبروی از دست رفته‌ی خود سوء استفاده می‌نماید که این امر، می‌تواند آن فرصت مهم را با چالش روبرو کند.

 

بانک؛  سوءاستفاده بانک ها از مراسمات مذهبی برای وجهه سازی

با توجه به اینکه مراسم اربعین حسینی(ع) یکی از اصیل ترین اجتماعات شیفتگان اهل بیت(ع) و دلباختگان انقلاب اسلامی است، تا حدی که نمونه ای از زیست توحیدی در سایه‌ی ولایت ائمه‌ی اطهار(ع) را پیش روی می‌گذارد،  جمعی از فعّالان جبهه انقلاب اسلامی اقدام به راه اندازی پویش #تحریم_موکبهای_بانکی به دلایل زیر می نمایند:


– مقابله با وجهه سازی نهاد غیراسلامی و ضدعدالت بانک از مقدّسات دینی


– آگاه سازی آحاد مردم از ماهیت سرمایه سالارانه و تبعیض آمیز و غیر اسلامی نهاد بانک، در خلال مراسم اربعین از طریق این پویش


– وجود منابع بانکی در خدمات این موکب‌ها که با توجه به منشأ شُبهه دار، با اصالت و خلوص مراسم اربعین هیچ ‌گونه سازگاری ندارد.


– جلوگیری از سوء استفاده‌ی این نهاد، از ابراز ارادت خالصانه‌ی کارمندان شبکه‌ی بانکی به ساحت مقدس اهل بیت(ع) 


– توجه دادن مسئولان کشور، نسبت به حساسیّت مردم در خصوص مسأله‌ی جنگ با خدا در سیستم بانکی، تا موجب کنار گذاشتن تعارفات در تحلیل مسأله و جرأت در عمل به راه‌حل‌های اساسی شود.

 

بانک؛ در تقابل کامل با اهداف قیام حسینی

لازم به ذکرست؛ از نظر تنظیم کنندگان این بیانیه، هیچ کس از یهودی و مسیحی و حتی بی دین در خدمت رسانی به زائران اربعین و ایجاد این حماسه‌ی عظیم الهی نباید کنار گذاشته شود. اما نهادی که ماهیتاً در تقابل با حرکت اسلام خواهی و انقلاب عاشوراست نه تنها خدمتی به این اهداف نمی‌کند بلکه موجب ایجاد چندرنگی و عدم خلوص این حماسه عظیم و به تبع کم شدن، از آثار بابرکت آن می‌شود.
از همه‌ی ارادتمندان به ساحت اهل بیت (ع) که پیش از این در موکب‌های بانکی فعالیت می‌کردند اعم از کارمندان خدوم بانک‌ها و افراد مستقل، برادرانه و عاجزانه خواهشمندیم این خدمتگزاری را در قالب مواکب هیئات مذهبی، شهرستان‌ها، مساجد و … انجام دهند.


#تحریم_موکبهای_بانکی


اسامی مجموعه های حامی پویش:

اشتراک گذاری
دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با استفاده از روش های زیر می توانید این نوشته را با دوستانتان به اشتراک بگذارید