? کودک گورزاد « بانکداری اسلامی »
✍️یادداشت #سیدمحمدحسین_متولی_امامی؛ به مناسبت دهم شهریور، روز بانکداری اسلامی
?امروز دهم شهریور، سالروز تصویب قانون عملیات بانکداری بدون رباست که در سال ۱۳۶۲، مجلس شورای اسلامی به ریاست علیاکبر هاشمی رفسنجانی آنرا تصویب کرد. بعد از گذشت ۳۷ سال از این اتفاق، باید گفت این قانون شکست خورده و #حوزه_های_علمیه باید نسبت به این قانون ورشکسته موضع صریح و ایجابی بگیرند.
?ارزیابی ماده اول این قانون، سندی معتبر مبنی بر شکست آن است. ماده اول، مشتمل بر اهداف تصویب این قانون است. در این ماده، پنج هدف اساسی بیان شده که تنها به ذکر دو مورد آن بسنده میکنیم :
۱٫ استقرار نظام پولی و اعتباری بر مبنای #حق و عدل….
۴٫ حفظ #ارزش پول و ایجاد تعادل در موازنه پرداختها و تسهیل مبادلات بارزگانی.
?به دلیل آنکه این قانون، مهمترین نقطه انحراف نظام بانکی یعنی «خلق پول از هیچ» را شناسایی نکرده بود، کودکی #گورزاد شد و در همان سال اول نقض گردید.
⭕️در سال ۶۲ که این قانون تصویب شد، قیمت سکه ۳۵۰۰ تومان بود و یک سال بعد قیمت سکه به۳۹۰۰ تومان رسید.
در ۳۷سال گذشته این قانون بوسیله «خلق پول از هیچ» مکرراً نقض شده و با ایجاد شکاف طبقاتی سرسامآور و ظلم سیستم بانکی به تودههای #مردم ، ارزش ریال حدود ۳هزار برابر کاهش پیدا کرده است.
(در سال ۱۳۶۲ سکه ۳۵۰۰ تومان بوده و امروز به ۱۱میلیون تومان رسیده است)
?قانون عملیات بانکی بدون ربا (بهره) در بانک مرکزی :
https://www.cbi.ir/page/2237.aspx
?بانک مرکزی، بزرگترین مجرم و مفسد اقتصادی تاریخ جمهوری اسلامی ایران است؛ چراکه در طول ۳۷ سال گذشته، اموال میلیونها ایرانی را به نابودی کشانیده و به بزرگترین مانع تولید داخلی تبدیل شده است.
درست است که هر کدام از غارتگران بیتالمال باید محاکمه و مجازات شوند، اما #دستگاه_قضایی باید بداند که اختلاسهای محمودرضا خاوری، بابک زنجانی و مرجان شیخ الاسلام و… در برابر این سرقت سیستمی، بسیار اندک و ناچیز است.
جمهوری اسلامی?? با پذیرش پول اعتباری و نظام بانکی، راهی به نظام اقتصادی عادلانه ندارد و با این وضع پولی، برداشتن گام دوم انقلاب ممکن نیست؛ چراکه همیشه امکان خلق پول در ذات پول اعتباری نهفته است و شکاف طبقاتی نتیجه طبیعی آن است.
?از طرفی پول موردتائید اسلام ، ارزش ذاتی دارد، امکان «خلق از هیچ» ندارد و ارزش خود را طی سالیان دراز حفظ میکند.
?به گزارش مقریزی در کتاب «النقود الاسلامیه»، اولین کسی که در جهان اسلام تلاش کرد #دینارطلا را از گردونه مبادلات پولی خارج کند و پوست را جایگزین نماید، «خلیفه دوم عمر بن خطاب» بود که با اصرار و مخالفت نخبگان آن زمان از جمله #امیرالمؤمنین (ع)، از این اقدام منصرف شد.
?غزالی در «باب شکر» از کتاب احیاء العلوم، درهم و دینار را نعمتهای خدا برای اصلاح زندگی مردم معرفی میکند و قوام زندگی دنیا را بر آن دو میداند. کمیاببودن خلقت آنها را دلیلی بر ارزشمندی و #ثبات_طلا و نقره میداند و خارج کردن آنها را از کارکرد پولی، ظلم به مردم و کفران نعمت الهی ارزیابی میکند.
?علامه طباطبایی(ره) ذیل آیه ۲۷۵ بقره، پول واقعی را پول دارای ارزش میداند و میگوید: چگونه ممکن است چیزی اجناس و کالاها را با معیاری اندازهگیری کند، که خودش آن معیار را ندارد، آیا ممکن است طول مسافت بین دو نقطه را با چیزی به دست آورد که خودش طول ندارد؟!
✅امروزه وقت آن است که حوزههای علمیه، نظام پولی خودشان را احیا کنند و زمینه اصلاح نظام اقتصادی را فراهم کنند. همانطور که با انقلاب اسلامی، نظام سیاسی جمهوری اسلامی شکل گرفت، به امید روزی هستیم که با انقلاب پولی، نظام اقتصادی اسلام نیز شکل بگیرد و زمینه برداشتن #گام_دوم انقلاب فراهم شود.
?مقام معظم رهبری فرمودند: «دو کار است که فقط چهل سال فرصت داریم: تولید ثروت پایدار و افزایش جمعیت».
ثروت پایدار تنها با #پول_پایدار ممکن است.
#گروه_معیشت_و_اقتصاد_متا
@MataNevesht BinesheTamadoni.ir