دورۀ فشردۀ مطالعات تمدنی
?از چهارشنبه ۲۷شهریور تا جمعه ۲۹شهریور
? اصفهان: خیابان دکتربهشتی- مسجد لنبان- موسسه فرهنگی شهید بهشتی
✍️معرفی دورۀ مطالعات تمدنی
۳️⃣قسمت سوم : مباحث موردنیاز نیروهای نخبۀ انقلابی برای #کار_تمدنی
? #تمدن_شناسی :
این عنوان که توسط حجه الاسلام دکتر متولی امامی ارائه میشود، به هدف آشنایی با مفهوم تمدن، پیشینه مطالعات تمدنی در غرب، نسبت تمدن با فرهنگ، شاخصههای ظهور یک تمدن و چگونگی تعاملات بیناتمدنی ارائه خواهد شد.
?نتیجه : آشنایی اجمالی با مطالعات تمدنی و اصلاح روششناختی مطالعات اسلامی
?تأملاتی در #علم_جدید :
این عنوان توسط دکتر علیرضا شفاه ارائه میشود و هدف آن، پرسش از چگونگی ظهور علم مدرن است. علم جدید بر اساس درکی از عالم و انسان ایجاد شده و در همین نسبت، جهان پیرامون خود را ساخته است.
?نتیجه : زمینه مناسبی برای درک فلسفی از علم پیدا کرده و برای ورود به عرصه مطالعات فلسفه علمی و معرفتشناختی آمادگی یابد.
? #تاریخ_سیاسی معاصر ایران:
این عنوان توسط استاد مصطفی مرتضوی ارائه میشود و هدف از آن، تبیین تاریخ تحولات سیاسی و تبیین جبهه مقاومت عالمان شیعی در برابر استبداد داخلی و استعمار خارجی است.
?نتیجه : درک درست تاریخی برای جوان امروز هویتساز است و ظرفیتهای گذشته تاریخ ایران اسلامی را برای تمدنسازی نوین اسلامی کشف میکند.
?گفتمانهای #علم_دینی :
این عنوان توسط حجه الاسلام دکتر متولی امامی مطرح میشود و هدف از آن، آشنایی اجمالی دیدگاههای مختلف علم دینی در ایران است. تمدن نوین اسلامی بدون داشتن طرح علمی مشخص، قابل تحقق نیست و در حقیقت علم دینی، نرم افزار تمدنسازی اسلامی است. نسبت
?نتیجه : با شناخت تفاوتهای روشی تولید علم دینی، میتوان در حرکت علمی آینده موضع علمی مناسب با تمدنسازی اسلامی اتخاذ نمود.
✍️معرفی دورۀ مطالعات تمدنی
۲️⃣ قسمت دوم : همگرایی نیروهای انقلاب
?دوره آشنایی با مطالعات تمدنی، زمینهای برای ایجاد #بینش_تمدنی در جامعه جوان و نخبگانی اصفهان است.
?ایندورۀ آموزشی، در دو سطح فشرده و تفصیلی طراحی شده است که در گام اول، در روزهای ۲۷، ۲۸ و ۲۹ شهریور، سطح فشرده مباحث تمدنی ارائه میشود.
اهداف دورۀ فشرده :
✔️ایجاد انگیزۀ لازم برای حضور در دورههای تفصیلی
✔️همگرایی میان تشکلهای انقلابی شهر اصفهان در موضوع #مطالعات_تمدنی
? بر همین اساس، دو مجموعه مؤسسه تحقیقات راهبردی تمدن اسلامی (متا) و موسسه فرهنگی شهید بهشتی، با دعوت از سایر تشکلهای انقلابی و دغدغهمند شهر اصفهان، دوره آموزشی مذکور را برگزار میکنند.
?محتوایی که در سطح اول دوره تقدیم میشود، در چهار عنوان «تمدنشناسی»، «تاریخ سیاسی معاصر ایران»، «تأملاتی در علم جدید» و «گفتمانهای علم دینی» خواهد بود.
✍️معرفی دورۀ مطالعات تمدنی
۱️⃣قسمت اول : بینش تمدنی
? #بینش_تمدنی ، سطح جدیدی از نگرش به عالم و آدم است. روش جدیدی برای مطالعه انسان و جامعه؛ و منظری متفاوت برای ارزیابی نسبت انسان، سیاست و اجتماع میباشد.
⚠️جامعهای که فاقد #بینش_تمدنی باشد، نه تنها جایگاه خود را نسبت به تاریخ گذشته خود و آیندهاش گم میکند، بلکه در نسبت با تمدنها و فرهنگهای دیگر نیز سرگردان است و خطوط تمایز فرهنگ خود و دیگران را نمیبیند. نمیداند چگونه با دیگر فرهنگها و تمدنها مواجه شود و در تعامل با آنها چه موضعی بگیرد.
♦️ اگر جمهوری اسلامی افق خویش را “تمدنسازی نوین اسلامی” ترسیم کرده باشد و اگر جامعه ایرانی در “گام دوم انقلاب” ، قصد حرکت به سوی تمدن اسلامی داشته باشند، بدون شک این حرکت نیازمند انسانهایی در تراز خود آن هدف است. نیرویهای انسانی فاقد #بینش_تمدنی و جامعه بیتفاوت نسبت به اصول ساخت یک تمدن، توان و ظرفیت چنین حرکتی را ندارند و قطعاً این حرکت، کودک گورزادی خواهد شد.
?امروزه تمامی ظرفیتهای تمدنی با همه افت و خیزهایی که در عرصه سیاست و اقتصاد و فرهنگ به چشم میخورد، در جهان اسلام و بهخصوص _جمهوری اسلامی_ وجود دارد. در کنار خطرهای مسیر و موانعی که هر یک میتواند حرکت تمدنی دنیای اسلام را متوقف کند، ظرفیتهای سیاسی، علمی و فرهنگی موجود در دنیای اسلام که سهم بزرگی از آن، معلول #انقلاب_اسلامی است، آمادگی ظهور تمدن بزرگی را نوید میدهد.
✌️در فعالشدن این ظرفیتها و رفع موانع، از سویی سیاستگذاریهای مسئولین اهمیت دارد و از سوی دیگر، مسئولیتپذیری جامعه اسلامی. از اینروست که رهبر معظم انقلاب اسلامی تأکید میکنند که “همه باید در ایجاد تمدن نوین اسلامی #احساس_مسئولیت کنند.”